Hoppa till innehållet
Om Samspel

Om Samspel

 

Det här är samspel

Samspel är en satsning med syfte att skapa en trygg och inkluderande tillvaro för barn och unga när de idrottar/ägnar sig åt föreningsverksamhet. Genom Samspel samverkar sponsorföretag, Rädda Barnen region Nord, RF-SISU Norrbotten och idrottsföreningar i länet.


Företag

Samspelande företag är med och finansierar Samspels verksamhet och ställer samtidigt krav på föreningslivet innan man erbjuder sponsringsmöjlighet. För att bli ett samspelande företag fyller man i ett formulär och får efter behandling sin logotyp synlig på hemsidan. 

Förening

Föreningar ansöker om att bli en samspelande förening och igenom det få möjlighet att ansöka om sponsorstöd från samspelande företag. Tillsammans med RF-SISU Norrbotten och Rädda Barnen region Nord görs en nulägesanalys för att ta reda på vad föreningen behöver i form av handlingsplaner och utbildningar för att bli en samspelare. När föreningen har uppfyllt kraven syns föreningens logotyp på hemsidan.  

Rädda Barnen region Nord och RF-SISU Norrbottens uppdrag:

  • Stöder föreningen i arbetet med att ta fram handlingsplaner för en trygg och inkluderande idrott. Erbjuder behovsanpassade utbildningar
  • Stämmer årligen av föreningens arbete

Historien

Initiativet Samspel initierades av LF Västerbotten tillsammans med Skellefteå Kraft, OK Västerbotten, VK Media, Upab, Boliden, Bostaden, Balticgruppen, Umeå Kommun och Norra Skog. Rädda Barnen och RF-SISU Västerbotten just innan Coronapandemin 2020.

Hösten 2022 spred sig initiativet norrut i landet via LF Norrbotten som tillsammans med Rädda Barnen region Nord och RF-SISU Norrbotten började bygga en plattform för Samspel i Norrbotten.

 

Gå med som förening

Gå med som företag

 

By Formsmedjan. Powered by YAGO.